top of page
mikkelandersen.jpg

OM MIKKEL
ANDERSEN

Mikkel Andersen er en berejst musiker. Han har bl.a. spillet i Sydamerika, Spanien, Canada og USA. Det afspejler hans koncerter, hvor publikum kommer med på en musikalsk rejse rundt i verden. Han er anerkendt i Danmark og udlandet som fortolker af både traditionel og mere moderne og eksperimenterende musik. 
 

Mikkel Andersen har udgivet 3 solo-cd'er, der ofte spilles i P2 på DR. Den første ”El Llanto de la Guitarra” fra 2009 blev meget vel modtaget i offentligheden. Den blev Ugens Cd på P2 og kickstartede guitaristens internationale karriere.

Hans anden cd ”Puesta de Sol – Twilight” er inspireret af Richard Strauss’ ”Im Abendrot” og en reference til bogen ”I Aftenrøden” af Peer Sibast. Det tredje album ”Un Buen Dia” udkom i 2017.

I sin albumtrilogi giver Mikkel Andersen klassisk musik fra tidligere tider et rørende og moderne udtryk, mens andre dele af musikken bevæger sig fra en stemning af sjælfyldte morgener til magisk støvede aftener. 

 

Mikkel Andersen er anerkendt i Danmark og udlandet som fortolker af både traditionel og mere moderne og eksperimenterende musik og har derved en rolle som pioner og innovator af moderne guitarmusik. 

Mikkel Andersen - Biografi

Mikkel Andersen er født i Viby Sjælland i 1972. Med en opvækst i en arbejderfamilie lå det ikke i kortene, at Mikkel Andersen skulle blive klassisk sologuitarist, spille koncerter i ind- og udland og drive sin egen guitarskole.

Den klassiske musik kom til ham ved en tilfældighed. Da han var seks år, gav hans gudmor ham en pakkekalender, og juleaften var gaven et hjemmelavet kassettebånd med Peter Plys-historier på den ene side og Tjajkovskij på den anden.
Da han hørte Tjajkovskij, åbnede der sig en ny verden for ham, og han begyndte at gå til guitar som niårig.

I hans barndomshjem skulle man knokle for føden og bestille noget. Den tilgang blev en fordel, da han begyndte at spille guitar, for han øvede sig i mange timer ad gangen og mere end de fleste. 

”Jo mere jeg dykkede ned i den klassiske musik, jo mere åbnede der sig nye dimensioner,” fortæller han.

En global guitaraffære

Mikkel Andersen har rejst over det meste af verden og har givet koncerter som klassisk solist og kammermusikant og har givet mesterklasser forskellige steder i verden, hvor han på et højt professionelt niveau har undervist en elev foran et publikum.

Udenlandske komponister har skrevet musik til ham og har inviteret ham til at give koncerter i deres hjemlande, Cuba, Chile, Spanien, Baltikum, USA, Canada og Grønland. Han bliver jævnligt inviteret til at spille på internationale klassiske festivaler. (gentagelse fra MENU koncerter)

Mikkel Andersen optræder på en spansk guitar fra 2000 bygget af Antonio Marin Montero fra Granada i Spanien og er i dag en af Danmarks dygtigste klassiske guitarister. 

Han har udgivet tre solo cd’er, spiller i flere ensembler og har bidraget til en serie indspilninger i Danmark og udlandet. 
 

mikkel-andersen-forside.jpg
biografi

Guitarist ejer Københavns Guitarskole

Mikkel Andersen ejer og driver Københavns Guitarskole Casa de la Guitarra, hvor han underviser op mod 40 børn om ugen og har to unge musikstuderende ansat som guitarlærere.

 

I mere end 25 år har Mikkel Andersen undervist i guitarspil på sjællandske musikskoler. 

På musikskolen er han afholdt for sin nærværende måde at undervise på og sin evne til at være i kontakt med eleverne.

 

Mikkel Andersen underviser også elever på Musikalsk Grundkursus, som ønsker at blive optaget på musikkonservatoriet. 

Besøg Københavns Guitarskole - Casa de la Guitarra​
guitarlaerer.jpg

Med mere end 30 års erfaring som guitarlærer har Mikkel Andersen en særlig evne til at være i kontakt med eleverne og anerkende dem for deres fremskridt. 

Blå Bog

•    Mikkel Andersen – født i 1972. Vokset op i Viby Sjælland. Han begyndte at spille guitar som 9-årig


•    Uddannet guitarist fra Kongelige Danske Musikkonservatorium i Aalborg og Aarhus og på Royal College of Music i London. 


•    Indehaver af og guitarlærer på Købehavns Guitarskole - Casa de la guitarra, som har soloundervisning, samspilshold og ”lejrbålshold”.


•    Giver koncerter i kirker, musikforeninger og guitarfestivaler m.m. i Danmark og udlandet


•    Ekstern lærer på forberedende Musikalsk Grundkursus til musikkonservatoriet (MGK) for talentfulde elever


•    Bosat på Amager i København og far til tre døtre

bottom of page