OM MIKKEL

Photography, Mayra Navarette

Mikkel Andersen begyndte at spille guitar som 9-årig i sin hjemby nær Roskilde i Danmark. Han fortsatte sin passion og studerede klassisk guitar med Erling Møldrup på Nordjysk Musikkonservatorium i Ålborg og Århus, samt med Carlos Bonell på Royal College of Music in London.

Mikkel har siden rejst i verden som kammer musikant og klassisk solist, og har givet koncerter I Sverige, Norge, Grønland, Tyskland, Østrig, Italien, Polen, Baltikum, Rusland, Storbritannien, Canada, USA, Cuba og Færøerne.

Udover sin rolle som solist, spiller Mikkel Andersen også i flere ensembler og har bidraget til en serie indspilninger i Danmark og udlandet. Dertil er hans håndværk udviklet i samarbejdet med andre musikanter og komponister han har mødt og spillet med.

Mikkels kald til at knytte bånd og kommunikere med andre ses i han private guitarundervisning og elementærundervisning af hans studerende. Han leder guitarskolen Casa de la Guitarra, Københavns guitarskole, hvor han bruger sine talenter til at sætte børn og voksne i stand til at knytte bånd og udtrykke sig med musik.

Visit the Casa de la Guitarra HER

 

 

En kort historie...

På vej ud af flyet I Grønland, ser Mikkel imod udgangen…​

Sommeren i Maniitsoq er endnu ikke kommet. Sneen smelter, og uanset hvor du er i Maniitsoq hører du det æteriske vand, der løber ned ad bjerget.

Et andet sted, hvor denne lyd ekkoer fra baggrunden, er i Generalife uden for Alhambra i Granada.

Pludselig blev Recuerdos de la Alhambra omdannet til Recuerdos de Maniitsoq.

Smukt ... bare smukt.

Ligesom Mikkel kan gøre sig bekendt med de subtile, men dybtgående ligheder mellem to lande på tværs af kloden, så kan forskellene i energi mellem en kirke og en koncertsal føles.

Dette gør Mikkel unik, og til en spændende musiker at opleve. Det er en ny oplevelse hver gang, og alligevel er der en fortrolighed man kan trøstes med.

Et smukt Paradox.

Mikkel Andersens rejser over hele verden forankrer hans identitet i verdens kulturelle rigdom. Hans musik er en afspejling af dette og er en sammensmeltning af klassisk struktur og atmosfæriske nuancer, der udspiller sig anderledes i hver præstation, men altid i unik form og melodi.

Oplev mere om Mikkel, hans rejser og musik ved at følge hans blog ...

 

DISCOVER

Discover more about Mikkel, his travels and music by following his blog...